Varför är det värt att spela Scrabble?

Även om vi idag har ett urval av tiotals, om inte hundratusentals olika typer av spel, spel och skapelser som finns någonstans på gränsen mellan ett spel och en applikation, fortsätter antalet personer som ordnar ord från bokstäver i olika Scrabble-variationer att växa. Oavsett om det är på betapet.se, bekvämt i ditt hem med en kortversion på bordet eller under en paus i en av hundratals mobilapplikationer. Men varför är det så? Är detta ett tillfälligt sätt, en trend för ordspel som främjar konkurrens hos flera personer eller kanske Scrabbles varaktiga charm? Om du inte har svarat på den frågan ännu, se till att kolla in vår lista med 6 skäl till varför du ska spela Scrabble. Naturligtvis man kan hitta 66 av dem, men för en bra start på ditt äventyr med att bilda ord med bokstäver borde du vara nog!

1.Det är ett utmärkt sätt att passera tiden

Traditionell Scrabble för fyra spelare kan ta över en timme att spela, det är sant. Men om du spelar online kan du ställa in en tidsgräns för hela omgången. Det finns till och med en möjlighet att spela en runda på mindre än tio minuter! Sådana femminuter dueller kanske inte är särskilt rika när det gäller långa eller exceptionellt sofistikerade ord, men de lär perfekt hur man spelar under tidspress. Och du kan helt enkelt njuta av denna typ av underhållning även under en paus på jobbet (och om chefen inte tittar, inte ens under den … vilket vi naturligtvis inte uppmuntrar!). Dessutom erbjuder några av de mobila applikationerna enspelarläge. I en av variationerna av Unscramble (som i sin tur är en variation av Scrabble), forma så många ord som möjligt från bokstäverna som syns på skärmen inom 2 minuter. Det är hur mycket du spenderar en dag på att bara logga in på sociala nätverk!

2.Ingenting får festen att gå som Scrabble!

Visst har du varit på en fest där alla gäster stirrar på varandra och försöker trögt starta ett ämne som snart går obemärkt förbi. Alla ber sedan för ankomsten av en annan person, eller åtminstone för att elektrificera nyheter om någons upplösning eller bröllop på sociala medier. Det behöver dock inte vara så. Allt du behöver göra är att föreslå ett Scrabble-spel för att bryta isen. Och det spelar ingen roll vem som visar sig vara vinnaren. Längs vägen kommer du att ha några argument om vilka ord som ska finnas i ordboken och vilka inte, du kommer att ta reda på vem som står i strid med grammatik och vem som är upprörd över de förbannelser som placeras på tavlan. Och visst kommer det definitivt inte att bli ett tråkigt spel!

3.Scrabble förbinder generationer

Okej – kommer du att säga – Scrabble kan spelas med vänner, men hur är det med integration med föräldrar, farföräldrar eller barn? Att ordna ord från bokstäver är också ett utmärkt tillfälle att ha kul med dem! Inte bara kan du göra det ganska bra i spelet, oavsett kunskap om olika krokar på Internet eller nyheter på Netflix (och det här är ämnen som oftast inte diskuteras med människor som är mycket yngre eller äldre), du kan också lära dig av dina farföräldrar många ord som låter ganska främmande idag, men som fortfarande finns i ordlistan. Endast fördelar!

4.Spelet tillgodoser behovet av att tävla utan att spendera pengar på mikrobetalningar

Tyvärr är de flesta spel som blir populära idag baserade på mikrobetalningar. Även om de i teorin förblir fria att spela, i praktiken, för att uppnå åtminstone anständiga resultat, är det omöjligt att inte spendera minst hundratals kronor i veckan. Eller att ha änglalöst tålamod. Scrabble och de flesta av dess kloner gör att du kan möta det dagliga behovet av att tävla utan att behöva spendera vanliga pengar. En gång köpt kommer ett brädspel att vara i flera år, och du kan spela gratis på många webbplatser, till exempel på betapet.se. Förresten behöver du inte spendera varje kväll under flera månader bara för att nå grundläggande initieringsnivå. Naturligtvis kommer du inte att bli en mästare direkt, men om du har en känsla för ordspel behöver du inte tråkigt samla resurser bara för att … låsa upp nya resurser. I Scrabble och dess kloner kommer en bra spelare att lyckas från början.

5.Du kommer att berika ditt ordförråd

Naturligtvis behöver du kanske inte alltid kunna ta bort namnen på komplexa kemiska föreningar. Du kommer inte nödvändigtvis att kunna lägga information om kunskapen om alla Scrabble två bokstäver i ditt CV. Men språkreglerna borde inte vara en stor hemlighet för dig. Genom att spela Scrabble och dess kloner berikar du ditt ordförråd och utvecklar språkkunskaper. Och det gör aldrig ont att uttrycka sig med finare ord, eller hur? Även om det bara är träning för nästa Scrabble-spel!

Kanske skapar du korsord? Testa detta gratis onlineverktyg för att skapa korsord – Puzzle Maker.

Eller kanske löser du korsord? Kolla in denna gratis webbplats som hjälper dig lösa varje korsord https://mots-croisés.fr/.

Om du löser korsord på polska rekommenderar vi den här webbplatsen https://krzyżówka.pl/.

Gillar du att spela Scrabble? Testa detta unika verktyg för att vinna i varje spel – Tricher au Scrabble.

Eller behöver du kanske räkna orden i en text? Du kan göra det med Conta Parole.

Du kan också räkna ord och bokstäver med Contador de Palabras.